A API tenim clar que la recerca i la innovació han de ser les palanques per posicionar-nos com a observatori social.
Per això, ens fa molta il·lusió treballar de la mà d’una de les universitats més prestigioses de l’Estat, la Universitat Pompeu Fabra.
I és que, l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra hem creat la “Càtedra API-UPF d’Innovació Immobiliària. La innovació immobiliària com a canvi socioeconòmic”.
La Càtedra té com a objectiu fomentar la docència, la recerca i la difusió del coneixement en l’àmbit de la innovació immobiliària, tant tecnològica com social i econòmica, a partir d’activitats de recerca, transferència i formació.
Així, aquest matí s’ha materialitzat el conveni de col·laboració empresarial entre les entitats, que tindrà una durada de tres anys, al Rectorat de la UPF amb l’acte de signatura del president de l’AIC, Vicenç Hernández; el president del COAPI de Barcelona, Gerard Duelo; i el rector de la UPF, Oriol Amat.
També hi han assistit Daniel Serra, delegat del rector per a les càtedres d’Empresa; Ernest Solé Udina, professor del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i de la UPF-BSM i director de la Càtedra API-UPF, i els professors de la Universitat Josep Ferrer i Josep M. Raya, directors de les càtedres UPF d’Estudis d’Habitatge i APCE-UPF d’Habitatge i Futur, respectivament.
Quins seran els principals àmbits d’actuació?
La Càtedra API-UPF d’Innovació Immobiliària se centrarà a:
- Estudiar i definir innovació en el sector immobiliari tant en models de negoci, com de necessitats d’habitatges, locals o immobles del tercer sector, per entendre les necessitats del mercat.
- Fomentar i defensar els drets del ciutadans a l’hora accedir a un habitatge o gestionar un habitatge com actiu, i farà recerca sobre les necessitats en noves maneres de viure, de comerciar o noves activitats logístiques, i sobre com el mon immobiliari s’ha d’adaptar a aquestes necessitats.
- Contribuir a la millora tecnològica dels serveis i funcions que els agents Immobiliaris presten a la ciutadania.
- Impulsar i estudiar noves tecnologies que donin més transparència al sector.
- Generar punts de trobada entre empreses innovadores i tradicionals per ajudar a modificar models de negoci adaptats a les noves necessitats de la societat.