Aquesta setmana vaig tenir el plaer de conèixer una gran dona, tot cor, generosa, compromesa i l’ànima de l’empresa familiar: Mayoball Boutique Inmobiliaria. Com ella bé diu, només trepitjant el carrer un pot estar a prop de les persones, de les seves necessitats per fer realitat els seus somnis. Juntes hem repassat la seva trajectòria de 17 anys al sector. Entén i viu la professió amb la mateixa passió que el primer dia, amb entrega, il·lusió i atenent cada persona com a única.
– Com van ser els teus inicis al sector immobiliari?
Tot va començar per casualitat supervisant el negoci familiar i la gestió de l’administrador. Situa’t el 2007, crisi bancària, mal anomenada crisi immobiliària, i quan tancaven agències, vaig decidir entrar al sector professionalment i per això el primer va ser la formació. Es regula la professió Immobiliària a Catalunya i es crea el Registre AICAT, m’inscric a ISED i faig el màster de gestió immobiliària per la Universitat de Vic, pràctiques amb el meu mentor Roger Isern i els cursos de pèrit judicial, fiscalitat, comunicació, màrqueting, tot allò relacionat amb el sector. I m’inscric a la primera promoció d’AICAT i com a col·legiada API a Col·legi d’Agents de la Propietat immobiliària. Crec recordar que el 2010.
El 2013 vaig fer els cursos per obtenir la designació CRS (Certified Residential Specialist). Crec que va ser la millor formació del sector! Vaig aprendre la clau per ser un bon immobiliari, l’exclusiva, el màrqueting, els referits, la gestió del temps, la planificació, el networking. Vaig tenir la sort de fer els cursos amb els millors formadors, Fernando García Erviti, Jordi Mallafré i Tito Bertrán.
– Era la teva vocació? Com et vas preparar?
Vaig estudiar Magisteri a la Universitat del País Basc i després vaig començar psicologia. Em vaig traslladar a Barcelona i vaig treballar en formació (Careertrack, Equip de Nova Orientació), després em vaig prendre 10 anys per estar en família. El 2007, com et deia, començo a supervisar el negoci familiar i veig la necessitat de formar-me. En principi no necessitava títols, però me’n vaig anar examinant i obtenint-los, així que posteriorment quan els coneguts sol·licitaven assessorament i es convertien també en clients. Em vaig preparar i em segueixo preparant, la formació continuada és vital per donar l’excel·lent servei. Precisament ahir, vaig fer l’últim webinar de l’advocat Pepe Piñar, sobre herències i indivisos. 17 anys després segueixo aprenent i tinc necessitat de més per donar el millor servei als nostres clients.
Et diré també que vaig aprendre molt llegint les consultes i respostes de companys amb més anys d’experiència que jo, al grup de Facebook de Domingo Pastor, on pots trobar reflexions del món immobiliari i avui continua sent una font de coneixements.
– Com t’imaginaves que seria la seva agència?
Sempre vaig imaginar un tracte personalitzat, compromès, a mida, de boutique exclusiva i en exclusiva, amb cita prèvia, i per recomanació.
I així és, els nostres clients arriben sempre amb cita i recomanats. Els han explicat com hem treballat amb algun conegut seu, amics, familiars i repeteixen. Professionals immobiliaris d’altres comunitats ens refereixen als coneguts. Ni cridem a portes ni malmetem contra companys. Tots els nostres clients són VIPS. És indiferent el valor de la propietat, són importants i únics per a nosaltres.
– En què es basa el model de negoci de Mayoball Boutique Immobiliària Barcelona i per què has optat per aquest model?
Com et deia, és una empresa familiar, personal en nòmina, i contractem els serveis externs. Sempre treballant amb els millors advocats, fotògrafs, fiscalistes, impulsors de negocis, experts a aconseguir les millors hipoteques, entre d’altres.
Per què? Perquè treballem amb persones, no amb maons.
– Quina és la teva estratègia?
Centrar-me en les persones i les seves necessitats. Escoltar, ser sincera, ser conscient que tindrem una relació de setmanes i mesos, i confiar en el meu instint. La confiança, el respecte i la responsabilitat són imprescindibles.
– Quines demandes teniu i com doneu resposta a totes elles?
Només treballem un nombre concret d’operacions que veiem possible tirar endavant, sense entorpir o retenir l’operació. Col·laborem amb companys immobiliaris, en igualtat de condicions, és a dir, amb assegurança de responsabilitat professional, amb registre AICAT i amb formació. No ens van els tripijocs. No tot s’hi val. Ser immobiliari és una responsabilitat, i tots hem d’estar a l’altura.
– Quins són els valors de la vostra agència?
Són valors d’agència, i valors personals, van al nostre ADN. Responsabilitat, confiança, honestedat, transparència, compromís. No sé amb quina paraula definir una cosa que vivim i ens recordem cada dia. Som conscients de com som d’afortunats pel nostre entorn personal, familiar i professional, la nostra salut, el nostre país, la feina que ens agrada, i creiem que estem obligats a compartir, a tornar a la societat.
– Com vau viure i com us va impactar la COVID?
Estem especialitzats en residencial a Barcelona i Sant Feliu de Guíxols, en aquell moment les visites i relacions amb els clients eren presencials. Confinats i tancats a casa, sense desplaçaments possibles, vam veure que tot ho tractàvem molt personal, molt de tu a tu, i que, en carregar amb els problemes aliens, en el període COVID ens sentíem reduïts per donar algunes solucions als clients.
Va ser essencial mantenir el contacte via videotrucada. Ens actualitzem tecnològicament, videotrucades, firmes digitals, visites virtuals, etc.
– Com has vist aquest any l’evolució del mercat residencial?
Parlant en primera persona, la nostra experiència en la gestió de comercialitzar per vendre, sembla que hem viscut una realitat diferent del que hem llegit, que el mercat es desaccelerava des del segon semestre del 2023. Per a nosaltres el primer semestre de l’any va ser força lent , però passat l’estiu, els nostres clients venedors van veure que els seus habitatges es venien. A més, hem començat un molt bon 2024.
– Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar un habitatge? I a les que volen vendre?
El primer, que trepitgin de peus a terra, que la vida és per viure, gaudir i compartir. Amb això vull dir que es fixin expectatives realistes, que facin un estudi financer real, del que necessiten mensualment per viure, del que poden dedicar a la compra d’habitatge.
I que es posin en mans de veritables professionals, d’aquesta manera, quan trobin aquesta propietat que els enamori, puguin actuar immediatament, i no lamentar-se després que se l’han tret
Als que volen vendre, han de tenir documentació en regla, el preu de venda correcte i treballar amb el professional immobiliari legal, compromès i amb bons contactes.
– Quina formació creus que caldria per poder donar resposta a les necessitats del sector?
Tota la que doni seguretat a l’operació immobiliària: Coneixement de la legislació immobiliària, màrqueting, comunicació, tècniques de negociació, decoració, etc.
– Quin paper juga el màrqueting a la seva agència?
La comunicació i la presència visual a les xarxes socials tenen un paper fonamental a la nostra agència immobiliària. Creiem en la importància de mantenir una presència unificada tant en àmbits personals com a professionals, sense diferenciar perfils. Aquesta estratègia ens ha permès destacar i participar activament, cosa que es reflecteix en els premis i mencions que hem rebut:
• Premi Costa Nord 2018
• Premi microrelats Senyores amb Idees 2017 i fotografia emocional 2018
• Premi Habitale Solidari 2017
• Premi Reflexions Immobiliàries 2016
• LIEBSTER AWARD 2014
• Premi Màrqueting Immobiliari Immociónate 2013
• Premi gerent de l’any MLS Activat 2013
– Què creus que poden aportar els agents immobiliaris a la societat i quin serà el seu paper en el futur, diguem-ne en 10 anys?
La nostra aportació hauria de ser canviar a la gent, que els seus prejudicis no siguin negatius cap a una feina com la nostra, que només hauria de millorar vides. No tothom necessita un immobiliari per comprar o vendre, però qui ho necessiti que pugui triar sempre amb personal legal, format i respectuós.
Crec que quan algú necessita un immobiliari i pregunta al seu entorn, el nostre nom hauria de sorgir amb un somriure i amb una anècdota de la feina ben feta.
– Què destacaries del projecte de l’AIC?
De l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC)
destacaria el Certificat API Digital, acredita de forma fefaent que el professional que el posseïx és agent del col·lectiu API, que està degudament registrat, adherit a un codi ètic, i que disposa de les assegurances de caució i responsabilitat civil.
El que hagi arribat a acords amb proveïdors que ens faciliten la feina.
M’agrada l’esdeveniment Immoscòpia on a més de rebre informació actualitzada del sector, es realitza interacció entre companys.
I m’agrada que el president sigui tan actiu.
– I què trobes a faltar?
Que no hi hagi una exposició clara, àmplia i pública de l’obligació i el dret que el consumidor té a treballar amb agents registrats amb AICAT i el que això implica.
Trobo a faltar que la societat no sàpiga quina és la nostra feina, que consisteix a assessorar, fer totes les gestions per trobar el comprador en el menor temps, o en el millor preu, o en totes dues. La decisió final és del propietari. Són moltes feines que no es veuen.
Trobo a faltar que no hi hagi un comitè d’ètica, i es penalitzi els que malmeten, es dirigeixen a propietaris sabent que tenen un compromís exclusiu amb un professional legal.
El món ens respectaria més si ens respectéssim entre nosaltres. No trobaràs ningú que digui que m’he dirigit a un propietari que en tenia una d’exclusiva amb un altre immobiliari.
– Què diries als joves que volen incorporar-se a aquest sector?
Que es formin, i parlin amb coneixement, i no temin a preguntar.
Que escoltin, i mirin el client amb ulls d’amic per a tota la vida, que anar a beneficis a curt termini sense mirar el llarg és un error.
Que respectin i es facin respectar; negant-se a tripijocs, o a treballar d’oïdes, sempre la documentació prèvia i verificada (inclou nota simple i plànols. Cosa que m’al·lucina que qualsevol crida professional no ho tingui.)
Que siguin responsables i compleixin.
Que respectin els propietaris que ja estan compromesos exclusivament amb un professional.
– Quins són els teus projectes i reptes de futur?
Veuràs, més que objectius és el present que prepara el futur, com anar per la vida, sentint amb emoció cada pas. Que els clients i amics recordin amb afecte les experiències compartides.
Ser els immobiliaris de referència a Barcelona, per a les persones que volen comprar o vendre a Barcelona, deixant-se endur pels immobiliaris de confiança. Que la nostra feina faci que la societat canviï la idea que tenen del sector.