Finques Ollé va ser fundada per en Pere Ollé l’any 1970. Avui em trobo amb la Blanca Ollé al barri de Sarrià, on ells porten treballant i assessorant més de 52 anys. Ens uneix un lligam d’amistat des de ben petites, i en retrobar-nos, ha estat com reviure moments del passat. Fa il·lusió veure que quan els projectes i les passions són veritables mai es perd l’essència. I la Blanca és així, des de la calma i l’escalfor crea sinèrgies perquè tot arribi a bon port, sense deixar mai de banda la innovació constant i el compromís i l’acompanyament dels seus clients.
Com van ser els teus inicis en el sector immobiliari?
Quan estudiava Dret anava a estones al despatx. Com que era una empresa familiar ja des de ben joveneta hi estava en contacte. El meu pare em va oferir l’oportunitat de treballar-hi mentre m’estava formant.
Era la teva vocació?
Possiblement no, però poc a poc i un cop coneguda la professió em va anar atrapant. Veure que pots oferir serveis que faciliten la gestió als teus clients és molt satisfactori i que et facin confiança, encara més!
Com et vas preparar?
Vaig cursar la llicenciatura en Dret i Estudis Immobiliaris i de la Construcció (vaig fer dues especialitats, la d’administració i la d’intermediació).
Porteu més de 50 anys en el sector a Finques Ollé. Per què vau optar per aquest model de negoci?
Jo vaig seguir el que va iniciar el meu pare ara fa 50 anys. Ell en va ser el fundador i qui, a poc a poc, amb tots els seus coneixements i experiència, em va anar encomanant aquesta vocació “sobrevinguda”.
Quina és la vostra estratègia o quins canvis has aportat per millorar l’empresa?
Per mi els canvis en transformació tecnològica han esdevingut imprescindibles. El món avança a passes de gegant, i per tal de seguir al sector amb un bon posicionament i poder oferir un bon servei, cal adaptar-s’hi.
En el nostre cas, quan vaig començar, no hi havia ni pàgines webs al sector. A dia d’avui ens nodrim de tots aquests avenços i els avantatges que proporcionen ( CRMs, big data, màrqueting digital… i ara el metavers, que ja estem explorant).
Ara bé, l’atenció directa i propera amb el client és fonamental per a nosaltres. No s’ha de perdre l’enfocament: el centre de tot és ell i les seves necessitats particulars.
Quins són els valors de Finques Ollé?
Sona tòpic però treballem per oferir seguretat als nostres clients. Gestionem el patrimoni aliè com si fos propi. Com et deia, donem molta importància a les necessitat específiques de cada client, i treballem procurant atendre-les.
Feu un assessorament 360º des del primer moment. Teniu un equip de col·laboradors (comercials, advocats, arquitectes, etc.) per assessorar-lo en la compravenda o lloguer del seu immoble garantint la màxima professionalitat i coneixement del mercat?
Sí, per descomptat, a part de l´equip propi, comptem amb una xarxa de col·laboradors per tal de cobrir totes les necessitats que requereix una operació d’inici a fi. El que pretenem és que el client es pugui desentendre de tot el procés amb garantia d’èxit, des de l’inici fins al final.
Com us va impactar la covid?
Va ser complicat, però compto amb un equip molt compromès que va saber adaptar-se a la situació i arremangar-se per donar-ho tot quan val caldre.
Heu modificat algun dels vostres processos?
Sí, arran de la covid vam començar a teletreballar i vam implantar processos que ara ens permeten treballar més eficientment.
Creus que estàveu preparats tecnològicament parlant quan va començar la pandèmia?
Si, com et deia, fa molt de temps que procurem adaptar-nos a l’avenç tecnològic per ser més productius en el nostre dia a dia. Però l´excepcionalitat de la situació ens va fer anar un pas més enllà i sens dubte vam millorar molts processos.
Com han acceptat aquests canvis els clients?
En termes generals, bé. Perceben els canvis com un procés natural per adaptar-se als avenços. Al cap i a la fi els apliquem per millorar el servei que els donem.
I ara que ja tot ha passat, la tornada a la normalitat ha millorat les vendes?
Sí, clarament un cop superat hi va haver un repunt, però hi hagut altres factors des d’aleshores que han fet fluctuar el moviment del mercat. La guerra a Ucraïna sumada a l’alta inflació global hi han incidit.
I l’esperada llei que permeti fer habitatges en locals? Quina és la vostra opinió?
És ben sabut que el parc d’habitatge de lloguer escasseja, amb l’elevat preu de l’oferta que això implica. Amb aquest canvi d’ús de local a habitatge n’augmentaríem l’oferta, incidint així en els preus.
Com veus l’evolució de les vendes del mercat residencial aquest any?
Les previsions són optimistes per a finals d’any, però no tant per l’any que ve. Tot apunta cap a una reducció de les vendes. La pujada del tipus d’interès, en un intent de rebaixar la inflació, afecta l’economia de les famílies i empreses, i el mercat se’n ressent.
Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar un habitatge? I a les que volen vendre?
Que es posin en mans d’un professional, que els assessori i els acompanyi en tot el procés.
Quina formació creus que seria necessària per poder donar resposta a les necessitats del sector?
La formació és imprescindible. La seguretat que requereixen les transaccions que intermediem requereixen assessorament de qualitat específic. Malauradament encara hi ha molt d’intrusisme en aquest sector i no qualsevol hauria de poder intermediar.
Quin paper juga el màrqueting en la vostra empresa?
Un paper molt important. Les estratègies de màrqueting digital ens permeten diferenciar-nos de la competència ja que ens permeten arribar més fàcilment al client potencial i rebre un feedback directament.
A més les possibilitats són infinites: des de posicionament SEO, aprofitament de les xarxes socials, oferir contingut de qualitat, email marketing, WhatsApp, màrqeuting, etc. No fer ús d’aquestes eines seria un gran desaprofitament.
Què poden aportar els agents immobiliaris a la societat i quin serà el seu paper en el futur, d’aquí a 10 anys, per exemple?
Hem d´aportar seguretat, garantia de qualitat i acompanyament en tot el procés. De persona a persona. Des d’ara fins d’aquí a 10 anys!
A banda dels avenços que esdevinguin, i als quals és necessari adaptar-s´hi, la prestació del servei a les persones que ens fan confiança ha de ser impecable.
Què destacaries del projecte d’API?
Aplaudeixo la seva tasca per professionalitzar el sector.
Què diries als joves que volen incorporar-se en aquest sector?
Que es formin en contingut, però també en valors.
Quins són els teus projectes i reptes de futur?
Posar en valor aquesta professió. Si hi puc posar el meu granet de sorra, ja em dono per satisfeta.
En el terreny personal, la meva família és el meu projecte i amb 3 fills, ja és tot un repte!