David Gamisans: «El sector immobiliari s’ha de redefinir i formar-se per poder ajudar als clients a resoldre problemes, el nostre enfocament és que sigui un negoci on el punt central siguin les persones»

David Gamisans és l’ànima i fundador d’IMMOB. Entra al món immobiliari l’any 2001 amb la idea molt clara de donar un servei real, més humà i més transparent als seus clients. Ell és un enamorat de les relacions, li encanta parlar amb les persones i escoltar les seves històries. La seva missió personal és ser millor persona cada dia i poder ajudar als altres. Sens dubte, una persona de confiança que ens acompanyarà en una de les decisions més importants de les nostres vides: comprar una casa.

Com van ser els teus inicis en el sector immobiliari? Què et va motivar a unir-te a aquest sector i com t’has preparat per a aquesta professió?

Al principi vaig compaginar la meva anterior feina amb l’obertura de l’agència, però ben aviat vaig dedicar-me exclusivament a la part immobiliària. El meu pare sempre em deia que m’havia d’enfocar a aquest sector i finalment ho vaig fer i va ser una decisió molt bona per mi, tant professionalment com personalment. De seguida vaig saber que si volia ser un bon professional la formació era importantíssima, i el primer que vaig fer va ser treure’m el títol d’API i formar part d’aquest col·legi.

Quins valors clau representa IMMOB com a empresa i com es reflecteixen en el vostre treball diari?

Som una empresa que ens hem enfocat sempre amb el servei real al client, com moltes vegades diem, som solucionadors de problemes. Set valors sustenten la nostra filosofia: honestedat, humanitat, transparència, compromís, dedicació, esforç i lleialtat.

Ens pots descriure l’equip de professionals amb qui treballeu a IMMOB com col·laboren en el procés de compra, venda o lloguer d’immobles.

A IMMOB hem diferenciat dos equips de treball, els de compradors i els de venedors. Actualment, som 4 persones i som dos per cada àrea de manera exclusiva, això vol dir que el servei a compradors només es dedica a ajudar als clients a trobar la casa que busquen i el servei de venedors es dedica només a ajudar el propietari en la venda del seu immoble. A nivell de col·laboracions treballem en col·laboració amb tothom sempre i quan sigui per aconseguir l’objectiu del client, és a dir, l’encàrrec de feina és del client i ens devem a ell.

Com ha afectat la pandèmia de la COVID-19 al vostre negoci? Quins canvis heu implementat en els processos de captació de clients per adaptar-vos a aquesta nova realitat?

Va ser una sorpresa a l’inici, però certament una vegada vam tornar a poder treballar no vam voler perdre el nord de vista i vam treballar de la mateixa manera que abans de la situació abrupta que ens va tocar viure. Per nosaltres la nova realitat no ha estat la covid sinó el canvi d’enfocament de la manera de treballar. Així doncs, ens vam preparar, ens estem preparant i ens prepararem per a qualsevol escenari que vagi venint.

Consideres que IMMOB estava prèviament preparada tecnològicament per fer front a la pandèmia? Com han reaccionat els vostres clients davant dels canvis tecnològics implementats durant aquest període?

Sí, a IMMOB ja abans de la covid apostàvem per la innovació tecnològica i mirar d’estar a l’avantguarda dels processos per tal de millor i fer més efectiva la interacció amb els clients. És clar que mai és suficient i menys a la velocitat que es van produint els esdeveniments. Val a dir que els nostres clients en línies generals no van percebre massa diferència en el servei segurament per la zona geogràfica on nosaltres operem.

Després de la pandèmia, heu notat una millora en les vendes de l’empresa? Quina ha estat l’evolució del mercat immobiliari en aquest sentit?

Podríem dir que vam tenir el sotrac del tancament, però just després vam recuperar l’activitat que venia essent constant. Llavors hi va haver un impuls a l’alça durant el 2021 i aproximadament mig 2022 i que llavors amb l’enduriment de les condicions econòmiques i la pujada de preus general de tot s’ha notat una certa ralentització en les operacions segons estaven anant.

Com preveus l’evolució de les vendes en el mercat residencial aquest any? Quines tendències o factors creus que influiran en aquesta evolució?

Com he dit en el punt anterior, probablement aquest any hi haurà una reducció en el nombre de transaccions donat que nosaltres anem directament vinculats a la concessió d’hipoteques per part de les entitats bancàries, i és evident que aquestes estan disminuint. Com he dit des del meu punt de vista els factors que influiran seran la disminució del crèdit i l’enduriment de la situació econòmica de les famílies en general.

Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar una propietat? I a aquells que volen vendre-la?

En línia amb la nostra filosofia de treball, als compradors de propietats els hi diria que es posin en mans d’un professional de confiança per tal que els ajudi a comprar en les millors condicions possibles sempre atenent als seus interessos, tal i com ho farien amb un tema jurídic, tema fiscal, arquitectura, etc.. Als venedors els diria també que es busquin un API que realment s’impliqui en el procés de venda de la propietat, no pas aquell que només vol una captació (exclusiva o no) i pensa més amb els seus honoraris que amb el servei al client.

Quina formació consideres necessària per poder respondre adequadament a les necessitats del sector immobiliari i oferir un servei professional?

Des del meu punt de vista moltes vegades ens despistem pensant que només amb la tecnologia resoldrem totes les necessitats del sector immobiliari i penso que res més lluny de la realitat. El Big Data és evident que s’acabarà instal·lant i segurament tindrà el seu nínxol de mercat, però penso que el sector s’ha de redefinir i formar-se per poder ajudar als clients a resoldre problemes, el nostre enfocament és que és un negoci de persones i no pas un negoci immobiliari. Per tant, aprendre capacitats empàtiques i comunicatives és clau.

Quin paper juga el màrqueting en IMMOB? Com l’utilitzeu per promocionar-vos i captar nous clients?

Doncs fa relativament poc que ens hi hem posat i estem veient que el mercat vol persones normals fent coses normals. Creiem que és imprescindible el màrqueting i estem fent una aposta forta en aquest sentit. Si no et veuen, no existeixes.

Quina és la teva opinió sobre la nova llei de l’habitatge i com creus que afectarà IMMOB i el mercat immobiliari en general?

Com imagino que a tothom que tingui dos dits de front penso que aquesta llei és una aberració, és poc funcional i molt populista. No li veig futur i penso que aconseguirà just el contrari del que suposadament es pretenia. A IMMOB no hem deixat que ens afecti, a casa nostra ningú ens ha de dir que i de quina manera hem de facturar els nostres coneixements, serveis i conceptes, així que si no anem per la dreta ho farem per l’esquerra. Al mercat penso que els primers mesos potser es farà més soroll que res més, però després es trobarà la manera que les empreses continuem funcionant o ens reciclem a millor.

Què creus que els agents immobiliaris poden aportar a la societat i com creus que evolucionarà el seu paper en el futur, d’aquí a 10 anys?

Els agents immobiliaris poden aportar molt a la societat sempre i quan l’essència sigui sana. S’ha de fer una purga en aquest sector, ja que la mala fama moltes vegades està justificada. Seria bo una regulació en aquest sector a nivell estatal amb la finalitat d’aconseguir gent realment preparada i enfocada al servei al client. L’habitatge és una part molt important a la vida de qualsevol persona i que pot ser un trauma segons qui ho dugui a terme a part d’un sobre cost innecessari. A 10 anys vista veig molt gestió tecnològica, molta virtualitat, però crec que mancaran professionals que s’enfoquin a resoldre o solucionar els problemes dels clients.

Què destacaries del projecte de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i com us beneficia a vosaltres i als vostres clients?

Realment estan fent una tasca impressionant, segurament millorable, però al cap i a la fi tasca necessària per voler tenir un col·lectiu regulat i format. Són pioners i això sempre té els dos costats, però val més fer-ho que no pas estar-se de braços plegats. A nosaltres tenir un paraigua d’aquesta envergadura és molt bo, saps que comptes amb el suport que faci falta.

Què els diries als joves que volen incorporar-se al sector immobiliari? Quins consells o orientació els donaries?

Que s’agafessin això com una professió, una professió molt gratificant per poder tractar i ajudar a les persones, viure i implicar-te en les històries personals, i per descomptat que es formin des de l’inici i permanentment. Que s’hi anotin o s’inscriguin els que hi tinguin passió.

Quins són els teus projectes i reptes de futur com a professional del sector immobiliari? Què et motiva i què esperes aconseguir en els pròxims anys?

Els meus projectes a futur (que ja estan en marxa) són els de deixar muntar un sistema de negoci que sigui duplicable i basat en les persones, i paral·lelament engegar una “escola o acadèmia” per poder ajudar als joves a invertir en el sector immobiliari i tenir educació financera per tal que puguin obtenir la famosa “llibertat financera”.