Finques Passeig, amb més de 20 anys d’experiència, s’alça com a referent de l’immobiliari al centre comercial de Manresa. De la mà de l’Esther Miret, estan compromesos fermament amb la qualitat, forjant relacions duradores i confiables amb els seus clients. Gràcies al seu profund coneixement del mercat, s’han pogut anticipar en tendències oferint solucions personalitzades que s’adapten a les expectatives dels clients. Innovadors i adaptatius, han abraçat tecnologies emergents i pràctiques eficients. Amb èxit i una visió progressista, Finques Passeig està posicionada per liderar el futur immobiliari amb solidesa i innovació.
– Fa més de 20 anys que vau néixer. Com van ser els vostres inicis en el sector immobiliari?
Em vaig iniciar en el negoci immobiliari una mica per casualitat. Jo era directora comercial del sector de la publicitat, i en un moment en què em vaig plantejar emprendre un negoci, em van demanar gestionar un equip comercial en una immobiliària. Vaig entrar-hi, vaig conèixer aquest món, i ja no me n’he pogut desenganxar. És un món apassionant, que quan el coneixes no pots abandonar… I així vaig crear el setembre del 2002 Finques Passeig.
– Com descobreixes la teva vocació? Com et vas preparar?
Jo provenia d’estudis d’economia, però vaig estar treballant anys en el món comercial com a directora de comercials, i formant-me en aquest sector. Un cop vaig entrar en el món immobiliari no he deixat mai de formar-me, al mateix Col·legi d’Apis, i altres escoles de negoci. És una professió en constant canvi que fa que la formació sigui necessària i imprescindible contínuament.
– Per què vas optar per aquest model de negoci? Quina és la vostra estratègia o quins canvis has aportat per millorar l’empresa?
La meva experiència professional provenia d’empreses multinacionals, i vaig tenir clar que si creava el meu propi negoci, volia una empresa petita, amb gestió molt personal i amb un equip professional molt proper i fidel. I així ha estat, som 3 persones a l’empresa, però que fa molts i molts anys que treballem plegades. La nostra estratègia es basa en un molt bon coneixement del mercat on treballem i una gestió molt propera als nostres clients.
– Des que vas començar fins ara, quins són els canvis més notoris que has pogut copsar en el mercat i en els clients vosaltres que cobriu tot les etapes del cicle immobiliari?
La incorporació de la tecnologia i el món digital en la nostra professió ha sigut exponencial i molt ràpida, especialment després de la COVID. El món està canviant i el nostre sector es mou a velocitat de vertigen. Les noves tecnologies, l’accés a dades, les xarxes socials, la intel·ligència artificial… Tots aquests aspectes fan que transformem el nostre negoci contínuament, incorporant les eines digitals necessàries per poder arribar als nostres clients. Per aquest motiu vaig cursar un Màster de Transformació Immobiliària.
– Quins són els valors de Finques Passeig?
Un dels valors principals de Finques Passeig és la professionalitat, que és pel que els clients venen a buscar-nos. Nosaltres solucionem problemes com: necessito un habitatge, he heretat una finca, em traslladen per feina, he venut el meu domicili actual… El que volem que ens diferenciï és la proximitat amb els clients, l’honestedat amb què actuem, la confiança que ens guanyem. Aquest és el tret diferencial de Finques Passeig.
– Feu un assessorament de 360º des del primer moment? Teniu un equip col·laborador amb advocats, arquitectes, etc. Explica’m com és l’equip que el formeu?
Des del moment que el client ens ve a veure, gestionem tot el necessita. Busquem la millor solució al seu problema i ens acompanyem dels professionals que necessitem: notaries, advocats, fotògrafs professionals, arquitectes, publicistes, decoradors… Això ens permet fer tot el seguiment del procés immobiliari, sempre des del millor acompanyament. Ens podem trobar, des de problemes amb la documentació, a la mateixa valoració, tramitació de documentació necessària, reportatge de fotos professional, pla de màrqueting personalitzat, inclús a obres o remodelacions de les finques, tant pel seu condicionament previ com reformes postvenda. Això fa que tinguem un equip de professionals que ens donen suport a nosaltres i als mateixos clients.
– Com us va impactar la covid? Vau modificar algun dels vostres processos?
La COVID va fer que acceleréssim els processos de transformació digital, potenciant tot l’univers de continguts digitals, web, xarxes, pantalles digitals, firmes digitals… Vam potenciar molt tots aquests aspectes, i vam aprendre a teletreballar, concepte molt innovador en aquell moment. Crec que malgrat el terrible malson que vam viure, ens va ajudar a créixer.
– Creus que estàveu preparats, tecnològicament parlant, quan va començar la pandèmia?
En el primer moment vam haver de reaccionar per connectar-nos tot l’equip, però crec que va ser un aprenentatge accelerat.
– I amb la tornada, s’ha notat la millora en les vendes?
I un cop vam tornar, vam adonar-nos del canvi en el mercat. Crec que tothom es va adonar que la finca on vivien, per molts no era la llar que necessitaven. En passar tantes hores a casa, es van adonar que no era la llar que la família necessitava. I per aquest motiu hi va haver molts trasllats, canvis d’habitatge… Tothom va comprovar que necessitaven més espai, sortides a l’exterior, terrasses i si era possible jardí o pati on estar més en contacte amb la natura. Per això, es va traslladar molta gent a petits pobles de les rodalies, van canviar un pis per una casa amb jardí, tot renunciant a la gran ciutat. Crec que va ser un canvi global. I també ens va afectar al sector immobiliari.
– Com veus la nova llei sobre els lloguers i la nova llei d’habitatge?
Sobre la nova llei sobre els lloguers no hi podem opinar gaire, ja que encara no ha estat aprovada ni definida sobre quins aspectes ens afectaran.
Sembla que creuen que la regulació dels preus de lloguer pot millorar la gran necessitat d’accés a l’habitatge, però fins que no es facin polítiques d’HABITATGE PÚBLIQUES, no millorarà l’accés a l’habitatge. És un problema endèmic que no solucionarà una sola llei. Són necessàries moltes lleis i durant molt temps, per millorar aquest accés a l’habitatge per tothom.
– Com veus l’evolució de les vendes aquest inici d’any?
Sembla que el mercat immobiliari s’ha reactivat. La pujada de la inflació i els tipus d’interès dels préstecs hipotecaris van frenar l’any passat la venda de finques. Sembla que aquest inici d’any ambdós factors estan més controlats, i permeten accedir de nou a més interessats en les compravendes d’habitatges.
– Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar o vendre un habitatge? I als que volen invertir en locals?
L’únic consell és que es posin en mans de professionals del sector, que al Bages en tenim molts i molt bons. La compravenda d’un habitatge segurament és la inversió més gran que fa qualsevol família. Cal que estiguin en bones mans.
– Quina formació creus que seria necessària per poder donar resposta a les necessitats del sector?
Crec que necessitem aprendre més sobre seguretat jurídica, especialment amb la propietat immobiliària, ja que els casos d’okupació estan tenint molta repercussió en petits propietaris que depenen de rendes d’arrendament per complementar pensions. Així com la inseguretat que dona la manca de polítiques d’habitatge públiques, que fan recaure sobre els particulars un problema d’habitatge bàsic global.
– Quin paper juga el màrqueting en la vostra empresa?
Com ja hem dit, tot el coneixement de marca, i del mateix producte que comercialitzem, han de tenir visibilitat al món digital, ja sigui amb xarxes, blogs, web. Hi intentem ser-hi tant com podem. Tenim una community manager que ens gestiona i fa que tothom que vulgui ens conegui, sàpiga com treballem i qui som.
Per això també fa anys que apostem per ser una empresa sostenible i responsable amb el medi ambient, i procurem que la nostra activitat econòmica ho fomenti. Per això l’any 2022, en el nostre 20è aniversari, vam organitzar una plantada d’arbres en una zona del Bages, plantant més de 100 arbres amb la participació de molts clients i amics. El resultat és la creació d’una massa forestal que augmentarà la biodiversitat, així com l’augment de varietats vegetals, fauna i una reducció de l’efecte de l’erosió. Esperem que passi aviat el Decret de sequera i puguem continuar ajudant a fer créixer aquesta massa d’arbres.
– Què poden aportar els agents immobiliaris a la societat i quin serà el seu paper en el futur, diguem d’aquí a 10 anys?
Els agents immobiliaris som agents necessaris en la millora de l’accessibilitat de l’habitatge per tothom. Som els que millor coneixem el mercat i les seves variacions, per tant crec que som imprescindibles per ajudar a definir les noves polítiques d’habitatge. Ens haurien de tenir més en compte.
– Quins són els teus projectes i reptes de futur?
El meu projecte de futur és continuar creixent i aprenent cada dia dels meus clients i amics i ajudar-los amb tot el que pugui.