El convidat d’aquesta setmana és en Jordi Soler, fundador i director de l’agència immobiliària Stylehouse, que ens ofereix una mirada privilegiada al món de la gestió immobiliària a través dels ulls d’un professional amb una llarga trajectòria. Soler va iniciar la seva carrera en el sector immobiliari l’any 1996.
Amb el temps, la inquietud per crear la seva pròpia agència el va portar a fundar Stylehouse, un projecte que reflecteix els seus valors d’honestedat, transparència, passió i compromís amb el client. La seva agència es distingeix per una clara orientació cap a l’especialització dels agents i la representació del client, creant una experiència personalitzada i de confiança.
En Jordi comparteix la seva visió sobre l’evolució del mercat immobiliari, la importància del màrqueting i la necessitat d’adaptar-se tecnològicament, sobre el futur del sector i el paper dels joves, animant-los a innovar i aprofitar les oportunitats que el món immobiliari ofereix.
Amb una clara visió de futur, els seus objectius i reptes continuen centrats a ser una referència dins del sector, mantenint-se compromès amb la qualitat i la satisfacció del client.
Com vas iniciar la teva carrera en el sector immobiliari? És una vocació que tenies des de fa temps o vas arribar-hi de manera fortuïta? Com et vas preparar per a aquesta professió?
Vaig començar l’any 1996. Jo estava en actiu en un altre sector i em va fitxar un “headhunter” que en aquell moment era líder en el sector immobiliari a Terrassa. La preparació va ser principalment pràctica, estan al seu costat i aprenent molt d’ell.
Has aconseguit materialitzar la visió que tenies per a la teva pròpia agència immobiliària?
Sí, els primers anys vaig treballar per l’empresa on em vaig iniciar, però la meva inquietud era tenir la meva agència pròpia i dissenyar el meu projecte tal com avui està configurat.
Quins valors consideres essencials per a la teva agència immobiliària?
Ens agrada que el client vegi el nostre compromís amb ell, volem ajudar-lo en tot el que sigui necessari. Honestedat, transparència, passió, diferenciació, orientació al client, i responsabilitat social corporativa crec que són les essencials.
Explica’ns els fonaments del model de negoci de la teva agència i què et va portar a triar aquesta estratègia en particular?
Jo crec molt en l’especialització dels agents i la representació al client. Penso que el present i futur de la professió passa per ser especialistes en tasca i zona, més que no pas generalistes.
Quina és la teva estratègia principal per atraure nous clients a la teva agència?
L’objectiu és que els clients tinguin la millor experiència possible amb nosaltres i que aquesta satisfacció la traslladin al seu entorn. Ens encanta treballar amb referits. Per altra banda, també fem màrqueting offline i online. Hi ha molts canals d’atracció de clients que estem treballant.
Quines són les principals tipus de demanda que rebeu i com gestioneu les necessitats variades dels vostres clients?
Nosaltres estem especialitzats en Residencial en zona de Vallès Occidental. Concretament a Terrassa i rodalies. Tota classe d’habitatge, cases, pisos, etc.
Creus que estàveu prou ben preparats tecnològicament quan va arribar la pandèmia?
La pandèmia ens va obligar a posar-nos les piles en matèria digital. Es van accelerar tota mena de pràctiques com ara les videotrucades, visites virtuals als immobles, signatures digitals de tota mena de contractes, etc. que ara tenim completament instaurades en el nostre dia a dia.
Quina és la teva percepció de l’evolució del mercat residencial i industrial des que vas entrar al sector immobiliari?
Principalment per mi és el coneixement de mercat que avui dia tenen els compradors versus el que tenien quan vaig començar. Avui tenen moltíssima informació i la saben utilitzar.
Quins consells pràctics donaries a aquelles persones que estan considerant la compra o venda d’una propietat?
Jo els aconsellaria als venedors que triïn un agent immobiliari que estigui per ells, de la seva confiança. En un procés com aquest és importantíssim sentir-se recolzat, ben acompanyat. La por que identifica al comprador o al venedor davant d’una compravenda és menor si ho fas assessorat per un bon professional.
Quin paper té el màrqueting dins de la vostra estratègia empresarial?
És importantíssim. Un agent immobiliari ha de saber que el màrqueting és una de les parts fonamentals que ha de dominar per donar un servei de qualitat al seu client. Per altra banda, el màrqueting corporatiu és imprescindible per mantenir-te el més visible possible en un mercat tan competitiu.
Quina formació consideres indispensable per poder atendre adequadament les necessitats del sector immobiliari?
El sector immobiliari és multisectorial. Hi ha molts intervinents i s’ha de tenir un coneixement mínim en totes les branques que l’envolten. Com deia abans, Màrqueting, Negociació, Finançament, Jurídic, fiscal, etc.
Quin creus que serà el paper dels agents immobiliaris en la societat en els pròxims deu anys i com creus que hauran d’adaptar-se a nous reptes i tendències?
Penso que l’agent immobiliari haurà d’adaptar-se molt bé a tot el que està venint. Però sobretot pot continuar essent imprescindible sempre que no perdi l’essència que es basa en les relacions entre persones, que són un element indispensable per generar confiança en un entorn cada dia més artificial, i al mateix temps sàpiga utilitzar amb coherència totes les eines que té a l’abast.
Què destacaries com a aspectes més rellevants del projecte de l’AIC?
Per a mi el més important és donar una bona base formativa a tot el col·lectiu amb la finalitat de transmetre seguretat a l’usuari i estalviar-los riscos.
Què els diries als joves que estan considerant ingressar en aquest sector?
Que aquest sector té un potencial increïble i està tot per fer. Que s’ho agafin com una professió amb molt de futur i que mirin d’innovar tot el que puguin. Tot està a les mans dels joves. Són el futur.
Quins són els teus principals objectius i reptes de futur dins del món immobiliari?
Ser referència dins del sector com una companyia compromesa amb el que fa.